Να μπω στον κόπο να γυαλίσω τα μάρμαρα στον χώρο μου;

Πολλές φορές γίνομαι αποδέκτης του εξής προβληματισμού:

Να μπω στον κόπο να γυαλίσω τα μάρμαρα στον χώρο μου; Αξίζει όλη η ταλαιπωρία; Και θα αξίζει το τελικό αποτέλεσμα;

Και ας ξεκινήσουμε πρώτα από τη φημολογούμενη ταλαιπωρία. Θα πρέπει να εξηγήσουμε κάτι βασικό: Όλη η διαδικασία γίνεται χωρίς εσείς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς σκόνη!

Για να φτάσουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα ακολουθείται μία αλληλουχία ενεργειών:  Αρχικά διορθώνουμε κάθε κακοτεχνία και οποιαδήποτε φθορά δημιούργησε ο χρόνος.
Στοκάρουμε όπου λείπουν αρμοί.
Αλλάζουμε όπου είναι απαραίτητο τα μάρμαρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε την επιφάνεια για να δεχτεί την εφαρμογή της λείανσης.

Επί της ουσίας η λείανση είναι το προτελευταίο στάδιο. Το τελικό είναι ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση των επίπλων στη θέση τους. Και όλα αυτά χωρίς σκόνη! Εγγυημένα! Και χωρίς εσείς να χρειασστεί να κάνετε το παραμικρό – Απλά καλέστε μας!

Έπειτα, σχετικά με το αν αξίζει να υποβληθεί κανείς στον κόπο και τα έξοδα να γυαλίσει τα μάρμαρά του, απαντάμε:

Ναι, αν αξίζει να αποδώσει στον εαυτό του ένα καθαρό και πανέμορφο χώρο.
Ναι, αν θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργήσει ένα ιδανικό και αξιοζήλευτο περιβάλλον για τους πελάτες και συνεργάτες του.
Ναι, αν δεν θέλει να υπονομεύει την εικόνα του χώρου του.
Γιατί ένα ατημέλητο, θολωμένο ή και πληγωμένο δάπεδο προσβάλλει και ακυρώνει ακόμα και την ακριβότερη διακόσμηση. Αντίθετα, ένα λειασμένο δάπεδο φωτίζει και αναδεικνύει τον όλο διάκοσμο του χώρου, αποπνέει υγεία και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τέλος, για το αν θα αξίζει το τελικό αποτέλεσμα, μια πρώτη απάντηση μπορείτε να βρείτε στις φωτογραφίες της σελίδος μας. Την απάντηση όμως που θα άρει κάθε σας αμφιβολία και επιφύλαξη θα σας τη δώσουν τα ζωντανά δείγματα της δουλειάς μας. Είμαστε στη διάθεσή σας, να σας παρουσιάσουμε έργα μας και να σας εξηγήσουμε διεξοδικά οποιαδήποτε απορία. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εγγυόμαστε ένα δάπεδο κόσμημα, σαν καθρέφτη!

Άλατα στο μπαλκόνι μας

μαρμαρο αλατα μπαλκονι

Άλατα στο μπαλκόνι μας

Το νερό όταν στεγνώσει αφήνει στην επιφάνεια του δαπέδου άλατα. Καθώς αυτά συσσωρεύονται, δημιουργούν μία μαύρη επιφάνεια πάνω στο μάρμαρο, η οποία είναι ιδαίτερα σκληρή και ολισθηρή. Αυτό το φαινόμενο είναι ένα από τα χειρότερα, όχι μόνο για την αισθητική εικόνα και την μακροζωία του μαρμάρου, αλλά και για την ασφάλειά σας.

Συνήθως το συναντάμε στα μπαλκόνια κάτω από τις βρύσες και στα ρυάκια που σχηματίζουνε μέχρι το λούκι.

Εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε με την τεχνογνωσία μας και την κατάλληλη υλικοτεχνική δομή μας, την εξάλειψη των μαύρων αυτών κηλίδων! Επίσης προστατεύουμε το μάρμαρο επεκτείνοντας τη μακροζωία του και συντηρόντας την όψη του όμορφη για καιρό. Έτσι μπορείτε να χαρείτε ένα δάπεδο καινούργιο, προστατευμένο αλλά και το σημαντικότερο: ΑΣΦΑΛΕΣ – χωρίς να γλυστρατε.

Τα μωσαϊκά – Ψηφιδωτά

Τα μωσαϊκά είναι σύνολο από πέτρες, (ψηφίδες) ανακατεμένες μεταξύ τους με μαρμαρόσκονη, τσιμέντο και νερό.

Όταν οι πέτρες είναι τοποθετημένες με σχέδιο τότε δημιουργούνται τα ψηφιδωτά. Όταν είναι ακανόνιστου σχήματος,(τυχαία τοποθετημένα) τότε δημιουργούνται τα μωσαϊκά. Από την προέλευση της ψηφίδας που χρησιμοποιείται παίρνει και την ονομασία το κάθε μωσαϊκό. (Σκυριανό, Τηνιακό,κτλ.)

Ήθελα να τονίσω ότι τα μωσαϊκά με σχέδια (κυρίως σε παλιά αρχοντικά) δεν πρέπει να καταργούνται,γιατί απλούστατα δεν ξαναφτιάχνονται. Είναι μια τέχνη που δυστυχώς χάθηκε.

Στο εξωτερικό, και ειδικά στην Ιταλία έχουν ξαναγίνει της μόδας.Στην Ελλάδα κατασκευάζονται έτοιμα σε καλούπια τετράγωνα,τοποθετούνται χωρίς αρμούς, τρίβονται και γυαλίζονται.Στην σημερινή εποχή που όλα καταργούνται τόσο εύκολα, (στον βωμό του συμφέροντος), κάποια πράγματα δεν κρίνονται με γνώμονα το κόστος.